Avbytare: Sebastian Kristensson, Carl Odell, Fredrik Odell, Nicklas Mattsson och Johannes Jönsson.

Mathias Roos ut - Sebastian Kristensson in 60 min
André Andersson ut - Carl Odell in 75 min
Oliver Oliveros ut - Fredrik Odell in 87 min

MATCHKOMMENTARER
Sjätte raka matchen utan förlust och tredje raka segern. Vi hade revansch att utkräva efter vårens 3-1 förlust i Klagshamn och vi tog den gruvligt. Redan efter 30 sekunder snor en Klagshamnsspelare bollen från ÖT försvaret och kommer fri men avslutet tar i ribban och över. Nära kalldusch direkt där. I den 3:e minuten slår Johan Hellström en hörna och bollen studsar upp till Vasko Mitrovic som skjuter över. I den 6:e minuten slår Johan Hellström en fin djupledsboll från egen planhalva mot Oliver Oliveros som kommer ut på högerkanten och lurar försvararen och slår ett inlägg mot bortre stolpen men bollen går förbi alla till Vasko Mitrovic som samlar upp. Vasko slår ett nytt inlägg där Johan Hellström snyggt kan nicka in 1-0. Detta var Johans 5:e seriemål i år. I den 7:e minuten slår Vasko Mitrovic ett inlägg där Oliver Oliveros når högst men nicken går utanför. Efter Klagshamns inledande möjlighet är det nu ÖT Smygehuk för hela slanten. Det ena anfallet avlöser det andra. I den 10:e minuten har Oliver Oliveros bollen på vänsterkanten. Oliver slår en krossboll över på högerkanten där André Andersson direkt på volley slår ett inlägg som Vasko Mitrovic möter med pannan och snyggt nickar in 2-0. Detta var Vaskos 5:e seriemål i år. I den 18:e minuten vänder Oliver Oliveros snyggt bort backen och avslutar med ett markskott där målvakten gör en fin fotparad på. I den 27:e minuten har Klagshamn en hörna som slås mot bortre stolpen där man nickar bakåt och en Klagshamnspelare får på ett kanonskott upp i nättaket till 2-1. Inte helt logiskt med en reducering efter konstant hemmapress men så är fotboll. I den 32:a minuten kommer Klagshamn fram till höger i ett friläge och skottet går mot bortre burgaveln men Philip Borgström gör en fin räddning och avvärjer till hörna. I den 35:e minuten slår Klagshamnmålvakten en lång utspark där ÖT försvaret går bort sig och en Klagshamnanfallare kommer fri med Philip Borgström och rundar honom och skickar in kvitteringen till 2-2. Efter dessa två kallduschar rycker hemmalaget upp sig igen under första halvekens sista 10 minuter. I den 41:a minuten trycker hemmalaget på och Mathias Roos skjuter ett skott från 25 meter som täcks av en försvarare. Oliver Oliveros hugger på returstudsen och slår in 3-2 intill första stolpen. Detta var Olivers 2:a seriemål i år. Vi går till pausvila i 3-2 ledning. Vi börjar den andra halvleken med fint spel igen och många skapade chanser. I den 58:e minuten slår Johan Hellström en fin passning bakom Klagshamns backlinje där försvararen missbedömmer situationen och Oliver Oliveros tar hand om bollen till vänster i straffområdet. Målvakten rusar ut för att täcka Olivers friläge men Oliver spelar kallt snett bakåt till Gustav Lindquist som enkelt placerar in 4-2. Detta var Gustavs 2:a seriemål i år. I den 59:e minuten skjuter Johan Hellström ett fint vänsterskott som målvakten tippar till hörna. I den 60:e minuten byts Mathias Roos ut och in kommer Sebastian Kristensson, som spelar sin sista match i år då han ska ut och resa andra halvåret. I den 66:e minuten kommer Vasko Mitrovic fri men målvakten räddar skottet, Oliver Oliveros skjuter på returen men målvakten lyckas även rädda den och hålla Klagshamn kvar i matchen. I den 71:a minuten kontrar Klagshamn där hemmapubliken och hemmaspelarna är helt övertygade om att det var offside men den assisterande domaren friar och detta ger Klagshamn ett friläge som man förvaltar på bästa sätt genom att slå in 4-3 via stolpen och match igen. Efter 75 minuter byts André Andersson ut och in kommer Carl Odell. I den 80:e minuten vinner Sebastian Kristensson boll och spelar upp den till Vasko Mitrovic som kommer 2 mot 2 med Oliver Oliveros där Vasko släpper bollen på djupet till Olilver Oliveros som kommer fri och iskallt rundar målvakten och slår in 5-3. Detta var Olivers 3:e seriemål i år. I den 87:e minuten byts en slutkörd Oliver Oliveros ut och in kommer Fredrik Odell. I den 88:e minuten skjuter Johan Hellström ett skott som går förbi målvakten och Vasko Mitrovic stångar sig fram och kan hjälpa bollen över mållinjen innan försvararen når den och därmed slutresultatet 6-3. Detta var Vaskos 6:e seriemål i år. I och med segern klättrade ÖT Smygehuk upp på tredjeplats iom att Vellinge FF spelade oavgjort mot Pelister. Vi är nu på samma poäng som tvåan Vellinge IF och 2 poäng efter ledande Behar där vi dock har en match mer spelad. I nästa match väntar tabelltvåan Vellinge IF på lördagen den 8:e augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP.